Kawior z dodatkami

    Kawior z dodatkami

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    To świetna przystawka, która zachwyci Waszych gości. Koniecznie trzeba do niej użyć prawdziwego kawioru. Podaje się go z posiekanym jajkiem na twardo, creme fraiche i szalotką.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 jajko
    • 1 łyżka creme fraiche
    • 1 łyżka posiekanej szalotki
    • 1 puszka prawdziwego kawioru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Włożyć jajko do rondelka z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut na średnim ogniu. Ostudzić pod bieżącą, zimną wodą, obrać i drobno posiekać.
    2. Podać kawior w puszce, wkładając do niej łyżeczkę do kawioru. W osobnym naczynkach podać jajko, szalotkę i creme fraiche.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis