Zupa marchewkowa z imbirem

    Zupa marchewkowa z imbirem

    11polubień
    35min.


    Zrobione przez 11 osób

    To wyśmienita zupa na zimowe dni. Dzięki imbirowi jest lekko pikantna, a przez to rozgrzewająca. Ma w sobie tylko 5 składników, więc jest tania i szybka! Podawać ze świeżym pieczywem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 cebula, drobno posiekana
    • 1 (10 cm) kawałek imbiru, obrany i drobno posiekany
    • 750 g marchwi, obranej i pokrojonej w plasterki
    • 1 litr bulionu warzywnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. W dużym garnku przez 5 minut podsmażać na oliwie cebulę.
    2. Dodać marchew i imbir. Smażyć jeszcze przez 5 minut.
    3. Wlać bulion i gotować przez 10 minut, aż marchew zmięknie.
    4. Zmiksować zupę za pomocą ręcznego blendera i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis