Pikantne skrzydełka po karaibsku

    Pikantne skrzydełka po karaibsku

    2polubienia
    1godz.25min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Te skrzydełka są pyszne i nadają się doskonale jako przekąska, przystawka lub na piknik. Colombo to karaibska mieszanka przypraw, typowa dla Martyniki i Gwadelupy, którą można kupić w specjalistycznych sklepach z przyprawami i w niektórych supermarketach.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 10 skrzydełek kurczaka, przekrojonych na pół
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka colombo
    • 1 łyżeczka mielonego imbiru
    • 50 g posiekanej świeżej natki pietruszki
    • 1 cebula drobno posiekana
    • 1 łyżka musztardy
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżka oleju

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +1godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. Wymieszać wszystkie składniki i odstawić na 1 godzinę.
    2. W patelni rozgrzać olej i usmażyć skrzydełka z każdej strony na złocisty kolor (około 10 minut).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis