Rum z cytryną

    (2)

    Moja babcia urodziła się na Martynce, na Karaibach. Mój dziadek też tam mieszkał przez jakiś czas i podawał ten napój swoim gościom. Gdy tylko osiągnęłam wiek, kiedy mogłam go już pić... od razu go polubiłam - i to bardzo! Oto przepis, jak go zapamiętałam.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 2 łyżeczki syropu trzcinowego
    • 1 łyżeczka świeżego soku z cytryny
    • 40 ml ciemnego rumu z Martyniki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowe w: 2min. 

    1. Do szklanki wlać syrop trzcinowy, dodać sok cytrynowy i wymieszać. Stopniowo dodawać rum. Brzeg szklanki udekorować plasterkiem cytryny i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis