Frytki z sera camembert

    Frytki z sera camembert

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Kawałki sera camembert obtacza się w cieście z dodatkiem cydru, a następnie smaży w oleju na chrupko i na złocisty kolor. Są wspaniale serowe! Chrupiące na zewnątrz, a w środku miękkie i ciągniste. NA każdej imprezie znikną w mig!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • olej do smażenia
    • 250 g mąki pszennej
    • 2 jajka
    • 200 ml wytrawnego cydru
    • 3 łyżki oleju
    • 1 krążek sera camembert

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W głębokiej patelni rozgrzać olej (o głębokości 5 cm) do 180 C. Przygotować ciasto mieszając mąkę z jajkami, cydrem i olejem.
    2. Ser pokroić na 8 klinów i zanurzać je w cieście.
    3. Smażyć kawałki sera z gorącym oleju przez 5 minut, aż będą lekko rumiane.
    4. Wyjmować na ręczniki papierowe i delikatnie je osuszyć poklepując ręcznikiem. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis