Beszamel bez masła

    (17)

    To świetny przepis dla osób starających się ograniczać tłuszcze. Aby było ich jeszcze mniej można użyć chudego mleka. Sos jest kremowy i pyszny.


    Zrobione przez 14 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej
    • 2 łyżki mąki kukurydzianej
    • 300 ml mleka
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Do rondla dodać mąkę kukurydzianą i podgrzać na bardzo małym ogniu. Wlać całe mleko na raz i gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje.Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (17)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis