Beszamel bez masła

    Beszamel bez masła

    6polubień
    20min.


    Zrobione przez 11 osób

    To świetny przepis dla osób starających się ograniczać tłuszcze. Aby było ich jeszcze mniej można użyć chudego mleka. Sos jest kremowy i pyszny.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej
    • 2 łyżki mąki kukurydzianej
    • 300 ml mleka
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Do rondla dodać mąkę kukurydzianą i podgrzać na bardzo małym ogniu. Wlać całe mleko na raz i gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje.Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis