Marchewka z masłem i natką pietruszki

    Marchewka z masłem i natką pietruszki

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Nie bójcie się kroić marchewki na grube plasterki - mają wtedy ciekawszą teksturę. Jeśli się do niej doda trochę masła, cukru i soli, to z pewnością cała rodzina będzie ją chrupać. Dla chętnych dodałam też opcję gotowania w parowarze.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g marchwi, obranej
    • szczypta cukru
    • szczypta soli
    • 1 łyżeczka świeżo posiekanej natki pietruszki
    • 1-2 łyżki masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Pokroić marchew w plastry grubości 2 cm. Zalać wodą i gotować przez 10-15 minut.
    2. dodać cukier, sól i natkę pietruszki. Dodać masło i poczekać, aby się stopiło. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis