Brukselka z boczkiem

    Brukselka z boczkiem

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Po zjedzeniu tego dania stwierdziłam, że brukselka jest smaczniejsza, niż mi się wydawało. Może to zasługa boczku?! Każdą brukselkę trzeba przekroić na pół i wyciąć mały głąb, który jest gorzki - wtedy będą smaczniejsze.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g brukselki, pokroić na połówki i wyciąć głąb
    • 100 g boczku pokrojonego w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Boczek podsmażyć na patelni na małym ogniu przez 3 minuty.
    2. Brukselkę włożyć do dużego garnka i zalać wodą, lekko osolić. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.
    3. Odcedzić i dodać do boczku na patelni. Wymieszać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis