Bruschetta - podstawowa wersja

    (4)
    20 min

    Bruschetta to przepyszne kanapeczki z lekko stostowanej bagietki. Polecam użyć dobrej oliwy z oliwek extra virgin, bo będzie to czuć w smaku. Doskonała na letnie imprezy, grillowanie lub jako przystawka.


    Zrobione przez 23 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 pomidor, pozbawiony pestek i pokrojony w kostkę
    • posiekana świeża bazylia
    • 1 mała cebulka, pokrojona w kostkę
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • sól do smaku
    • kromki bagietki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Pomidora oprószyć solą, dodać posiekaną bazylię, cebulkę i oliwę.
    2. Lekko stostować bagietkę w tosterze lub w piekarniku (rozgrzanym do 180 stopni C).
    3. Każdą kromkę skropić lekko oliwą.
    4. Na wierzch nałożyć łyżką mieszaninę pomidorową. Podawać!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (4)

    Komentarze po polsku (1)

    oleńka
    autor:
    2

    Wyszło super! Skropiłam kromki bagietki oliwą i piekłam w piekarniku (180 st.C). Pomidory malinowe - pycha!  -  15 lip 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis