Najlepsza zupa z rukwi wodnej

    Najlepsza zupa z rukwi wodnej

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 5 osób

    Tylko cztery składniki - a tworzą przepyszną zupę. Rukiew wodną można znaleźć na targu, albo w supermarkecie, umytą i zapakowaną w woreczki. Zamiast wody można użyć bulionu warzywnego lub drobiowego, wówczas smak będzie bogatszy.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 200 g rukwi wodnej
    • 4 ziemniaki, obrane i pokrojone z kostkę
    • 250 ml creme fraiche
    • 1 łyżka masła
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
    • 1 l wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W rondelku na średnim ogniu rozgrzać masło; dodać rukiew i ziemniaki i smażyć przez 5 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać 1 litr wody i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Przelać zupę do blendera i zmiksować.
    2. Tuż przed podaniem wmieszać creme fraiche.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis