Mus rabarbarowy

    Mus rabarbarowy

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 5 osób

    Ten niebiański mus rabarbarowy powstaje z zaledwie trzech składników, a jest niewiarygodnie pyszny! Można go jeść tak, jak jest, albo z sosem waniliowym, ze śmietaną lub dodawać do deserów. W tym przepisie używa się bardzo mało cukru, ale jeśli lubicie słodsze musy, spokojnie możecie dodać więcej cukru.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 10 g masła
    • 600 g rabarbaru pokrojonego w plasterki grubości 1-2 cm
    • 60 g ciemnobrązowego cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W rondelku na małym ogniu stopić masło. Dodać rabarbar i cukier. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 25 minut, regularnie mieszając.
    2. Podawać ze śmietaną lub z bitą śmietaną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis