Sałatka z burakami, szpinakiem i orzechami włoskimi

    Sałatka z burakami, szpinakiem i orzechami włoskimi

    8polubień
    5min.


    Zrobione przez 8 osób

    To świeża, szybka i łatwa sałatka! W ciągu lata przygotowuję ją co najmniej raz w tygodniu. W jej skład wchodzą liście szpinaku, roszponki, świeże buraczki i orzechy włoskie, a wszystko jest skropione olejem orzechowym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 30 g roszponki
    • 30 g młodych liści szpinaku
    • 1 burak, pokrojony w kostkę i ugotowany
    • 75 g orzechów włoskich
    • 1 łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki
    • 1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Wszystkie składniki włożyć do dużej miski, polać olejem orzechowym i pietruszką i dobrze wymieszać.
    2. Przed podaniem schłodzić.

    Buraki

    Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o burakach - jak je wybierać, obierać i przygotowywać - koniecznie przeczytaj nasz artykuł: "Jak przyrządzić buraki?".

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis