Żeberka w polewie miodowej

    Żeberka w polewie miodowej

    5polubień
    45min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Żeberka w polewie miodowej mają wspaniały słodko-kwaśny smak. Kiedy marynata zrobi się bardzo gęsta i lepka możemy zasiadać do stołu!

    jacekf1 Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 900 g żeberek wieprzowych
    • 5 łyżek płynnego miodu
    • 5 łyżek jasnego sosu sojowego
    • sól i mielony czarny pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190ºC.
    2. Ułożyć żeberka w brytfannie. Doprawić dużą ilością soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
    3. W małej misce utrzeć miód z sosem sojowym. Polać żeberka i obrócić je kilka razy, żeby całe pokryły się marynatą. Wstawić brytfannę do piekarnika.
    4. Piec 30 minut, a potem zwiększyć temperaturę do 220ºC i piec jeszcze 10 minut, aż marynata zrobi się bardzo gęsta i lepka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis