Wołowina w sosie pomidorowym z pieczarkami

    Wołowina w sosie pomidorowym z pieczarkami

    1polubienie
    2godz.15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Nie ma nic lepszego od najprostszego, zwykłego gulaszu wołowego. Smakuje jeszcze lepiej na drugi dzień.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 2 duże cebule, drobno posiekane
    • 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
    • 1 kg wołowiny na gulasz pokrojonej w kostkę
    • 1,5 kg pomidorów pokrojonych na ćwiartki
    • 100 ml koncentratu pomidorowego
    • 500 g pieczarek, umytych i pokrojonych w plasterki
    • 300 ml bulionu warzywnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 2godz.  ›  Gotowe w: 2godz.15min. 

    1. Do dużej brytfanki włożyć cebulę i czosnek i dolać oliwę.
    2. Dodać wołowinę i smażyć na dużym ogniu aż się przyrumieni.
    3. Zmniejszyć ogień na średni, dodać pomidory i koncentrat, i gotować przez 5 minut. Dodać pieczarki i bulion.
    4. Przykryć i dusić przez około 2 godziny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis