Wołowe fondue z sosem curry i musztardowym

    Wołowe fondue z sosem curry i musztardowym

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Zwykle fondue z wołowiny robi się na oleju, ale moja wersja jest lżejsza i wykorzystuje się w niej bulion wołowy. Jest jednak równie pyszne! Podaję do niego zieloną sałatę albo szparagi. To coś niezwykłego, prostego i wyjątkowego do podania na przyjęciu!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 800 g polędwicy wołowej pokrojonej w kostkę
    • 1 l bulionu wołowego
    • Sos curry
    • 250 ml majonezu
    • 1 łyżka przyprawy curry
    • Sos musztardowy
    • 250 ml majonezu
    • 1 łyżka musztardy
    • 1 łyżka miodu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Przygotować sos curry mieszając majonez z curry. W osobnej miseczce wymieszać majonez z musztardą i miodem. Wstawić sosy do lodówki.
    2. Do garnka do fondue wlać bulion wołowy i podgrzać na średnim ogniu. Gdy zacznie wrzeć, nabijać mięso na widelce do fondue i wkładać do bulionu, aż mięso się ugotuje stosownie do pożądanego stanu.

    Jak zrobić bulion wołowy

    Bulion domowy z łatwością przygotujesz w domu. Najlepiej zrobić go od razu więcej i część (po odcedzeniu warzyw i kości) po prostu zamrozić w odpowiednich porcjach, w woreczkach do mrożenia. Do przygotowania bulionu polecamy ten przepis: Bulion wołowy

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis