Kurczak tandoori

    Kurczak tandoori

    5polubień
    8godz.40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Kurczak tandoori przeniesie Cię swoim smakiem do egzotycznych Indii. Polecam podróżowanie kulinarne!

    jacekf1 Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 piersi kurczaka bez skóry oraz 4 filety z udek, również bez skóry
    • 200 ml jogurtu naturalnego
    • 3 łyżki pasty curry tandoori
    • sól i mielony czarny pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +8godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 8godz.40min. 

    1. Ponacinać kawałki mięsa ostrym nożem i ułożyć je w płytkim naczyniu żaroodpornym. Wymieszać pastę curry i jogurt w misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać kawałki kurczaka i wymieszać, żeby całe pokryły się sosem jogurtowym.
    2. Polać kawałki kurczaka i wymieszać, żeby całe pokryły się sosem jogurtowym. Przykryć naczynie folią plastikową i wstawić do lodówki co najmniej na 8 godzin.
    3. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190ºC. Zdjąć folię z naczynia żaroodpornego i wstawić je do piekarnika. Piec 20–30 minut. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis