Wołowe stir fry z makaronem

    Wołowe stir fry z makaronem

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    To szybkie i proste danie. Wołowinę smaży się z cebulą, żółtą papryką, pieczarkami, groszkiem cukrowym i z makaronem. Proste i niewiarygodnie pyszne!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
    • 1 żółta papryka pokrojona w kostkę
    • 100 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
    • 100 g groszku cukrowego
    • 100 ml sosu sojowego
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 250 g wołowiny pokrojonej w cienkie paski
    • 250 g świeżego makaronu chińskiego
    • 250 ml bulionu warzywnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W woku rozgrzać oliwę.
    2. Dodać cebulę i smażyć, aż zmięknie.
    3. Dodać wołowinę i smażyć przez 2 minuty.
    4. Dodać groszek, paprykę i pieczarki. Dobrze wymieszać.
    5. Dodać bulion i makaron i dobrze wymieszać.
    6. Dodać sos sojowy i wymieszać, by wszystko się nim pokryło.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis