Łosoś pieczony z marmoladą

    Łosoś pieczony z marmoladą

    9polubień
    25min.


    Zrobione przez 5 osób

    To proste danie z łososia jest delikatne i pełne smaku. Filet z łososia jest posmarowany marmoladą pomarańczową, zapakowany w folię aluminiową i upieczony. Podawać z ziemniakami i fasolką szparagową.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 filet ze świeżego łososia
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 2 łyżki marmolady pomarańczowej
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
    2. Filet z łososia ułożyć skórką do dołu na dużej płachcie foli aluminiowej (ułożonej błyszczącą stroną ku górze). Skropić go oliwą z oliwek, oprószyć solą i pieprzem i hojnie posmarować marmoladą. Zawinąć szczelnie.
    3. Ułożyć zawiniątko na dużej blasze do pieczenia i piec przez 20 minut. Podawać.

    Kilka dobrych rad...

    Święta nie muszą oznaczać kupowania ogromnych ilości jedzenia, stania w kolejkach w supermarketach, a potem wyrzucania niedojedzonych resztek i katowania się dietą przez następnych kilka miesięcy. Przeczytaj nasz artykuł "Potrawy na Boże Narodzenie smacznie i tanio" a dowiesz się, jak nie wydać fortuny na pyszną świąteczną ucztę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis