Pieczony krem kokosowy

    Pieczony krem kokosowy

    1polubienie
    1godz.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ten jajeczny krem kokosowy nie zawiera produktów mlecznych! Jest prosty i pyszny. Można go podawać na deser lub podwieczorek.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 2 łyżki ciemnobrązowego cukru
    • 3 łyżki cukru
    • 4 żółtka
    • 4 łyżki wiórków kokosowych
    • 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 150 C.
    2. Wymieszać żółtka z cukrem i 2 łyżkami wiórków kokosowych.
    3. Podgrzać mleczko kokosowe w rondelku na średnim ogniu, a następnie wlać do masy jajecznej.
    4. Wymieszać na gładką masę, a następnie przelać do kokilek. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut.
    5. Ostudzić, a następnie posypać brązowym cukrem i pozostałym kokosem. Wstawić pod grill w piekarniku i grillować aż cukier się skarmelizuje.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis