Przystawka ze szparagami i krewetkami

    Przystawka ze szparagami i krewetkami

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ciekawa i kolorowa przystawka eksplodująca smakiem i teksturą. Podawać na specjalne okazje w celu zaimponowania gościom!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g szparagów
    • 100 ml creme fraiche
    • 30 g startego parmezanu
    • 500 g krewetek, ugotowanych i obranych
    • 100 g pomidorków cherry
    • 2 cebulki, drobno posiekane

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Szparagi gotować przez 3 minuty we wrzątku na średnim ogniu, aż będą al dente. Odcedzić, pokroić w kostkę, a czubki zachować do dekoracji.
    2. Cebulkę podsmażać przez 5 minut na patelni na średnim ogniu, aż zmięknie i się przyrumieni.
    3. Creme fraiche wymieszać z parmezanem, a następnie nakładać po trochu łyżką na dno szklanek lub pucharków. Na to ułożyć warstwę szparagów, następnie warstwę pomidorków koktajlowych, a następnie krewetek i cebuli.
    4. Udekorować czubkami szparagów. Podawać lub wstawić do lodówki do czasu podania.

    Wszystko o szparagach

    Jeśli chcesz wiedzieć jak wybierać, przechowywać i wykorzystać szparagi - przeczytaj nasz artykuł: "Szparagi - jak je przechowywać i gotować".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis