Ciasteczka krabowe

    Ten wyśmienity przepis na ciasteczka krabowe pochodzi ze Stanów Zjednoczonych. Można je podawać z sosem tatarskim, musztardą lub ketchupem. Smacznego!

    jacekf1

    Mazowieckie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość sztuk: 16 ciasteczek

    • 450 g mięsa krabów, białego i ciemnego
    • 1 łyżka świeżo utartego korzenia imbiru
    • 1–2 łyżki mąki pszennej
    • 4 łyżki oleju słonecznikowego
    • sól i mielony czarny pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Włożyć mięso krabów do miski. Dodać imbir, nieco soli i pieprzu oraz mąkę. Dokładnie wyrobić.
    2. Poprószonymi mąką dłońmi podzielić ciasto na 16 równych kawałków i uformować z nich ciasteczka.
    3. Rozgrzać na patelni olej słonecznikowy. Wrzucić ciasteczka, po 4 naraz. Smażyć po 2–3 minuty z obu stron, aż przyrumienią się na złocisty kolor.
    4. Wyjąć metalową łopatką i położyć na kilka minut na ręczniku kuchennym, żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu.
    5. Układać gotowe ciasteczka w ciepłym miejscu, żeby nie ostygły, zanim usmażymy wszystkie. Podawać, póki są ciepłe.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis