Makaroniki z amaretto

    Makaroniki z amaretto

    2polubienia
    3godz.30min.


    Zrobione przez 6 osób

    Te pyszne ciasteczka o smaku amaretto, czyli likieru migdałowego, będą wspaniałym zakończeniem wyjątkowego posiłku. Doskonałe do kawy czy herbaty i o wiele prostsze do upieczenia niż mogłoby się wydawać!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 białka
    • 220 g cukru
    • 1 łyżka amaretto
    • 100 g zmielonych migdałów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +3godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 3godz.30min. 

    1. Ubić białka na sztywno. Delikatnie wmieszać cukier, amaretto i migdały.
    2. Nakładać małe porcje mieszaniny na wysmarowaną masłem blachę i odstawić na 3 godziny.
    3. Piec w 180 C przez 15 minut.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis