Najprostsza raita

    Najprostsza raita

    2polubienia
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Raita to indyjska wersja mizerii. Bardzo świeża i smaczna przystawka, która może służyć jako dip lub sałatka.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 ogórek
    • 1/2 czerwonej cebuli drobno posiekanej
    • 200 g jogurtu naturalnego
    • czerwona papryka w proszku lub świeżo zmielony czarny pieprz
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Ogórka umyć i obrać. Przekroić na pół i usunąć pestki. Zetrzeć miąższ na tarce, dodać sól i odstawić na 30 minut, a następnie odsączyć nadmiar płynu.
    2. Wmieszać cebulę, a następnie jogurt i paprykę. Doprawić solą.
    3. Wlać mieszaninę do małych szklanek i udekorować plasterkami ogórka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis