Sernik Gabi

    Sernik Gabi

    4polubienia
    4godz.30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Takiego sernika jeszcze nie jedliście!!! Nie trzeba go piec tylko po wymieszaniu produktów wstawić do lodówki. Smacznego!

    Sylwka Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • biszkopty (do wyłożenia dna tortownicy)
    • 400 g sera śmietankowego (w kostkach)
    • 300 ml śmietany 30%
    • 300 g cukru pudru
    • 16 g (1 torebka) cukru waniliowego
    • 4 żółtka
    • 1-2 łyżki żelatyny
    • ½ kg jagód

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +4godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 4godz.30min. 

    1. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru (150 g) i cukrem waniliowym. Nadal ucierając stopniowo dodawać ser , a następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Dobrze wymieszać.
    2. Osobno ubić śmietanę z resztą cukru i delikatnie połączyć z masą serową. Wyłożyć całość na biszkopty i wstawić do lodówki na ok. 4 godziny.
    3. Do jagód dodać cukier (1-2 łyżki) i rozgrzać w rondelku. Ostudzić i wyłożyć na sernik.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Domowy cukier waniliowy?

    Jeśli nie chcesz używać kupnego cukru wanilinowego, zrób w domu prawdziwy cukier waniliowy. Jak to zrobić przeczytasz w naszym artykule: "Domowy cukier waniliowy"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis