Piersi z kurczaka Danuty

    Piersi z kurczaka Danuty

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pycha piersi z kurczaka z kiełkami pszenicznymi, cukinią i sosem ostrygowym. Na co dzień i od święta szybkie i wykwintne danie.

    Sylwka Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 piersi z kurczaka
    • 1 szkl. mąki kartoflanej
    • 3-4 łyżki oleju
    • 2 małe cukinie
    • kiełki pszeniczne
    • sos ostrygowy
    • czosnek, wyciśnięty
    • sól, pieprz, suche oregano, sucha bazylia do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Piersi z kurczaka poszarpać, pokroić i obtoczyć w mące kartoflanej. Usmażyć na oliwionej patelni. Na osobnej patelni pokrojoną w plasterki cukinię podsmażyć na oleju i dodać do piersi. Do tego dodać kiełki pszeniczne i sos ostrygowy. Do wszystkiego dodać przyprawy i wyciśnięty czosnek.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis