Czerwone ziemniaki z parmezanem

    Czerwone ziemniaki z parmezanem

    Zdjęcie do przepisu: Czerwone ziemniaki z parmezanem
    1

    Czerwone ziemniaki z parmezanem

    (15)
    30min.


    Zrobione przez 16 osób

    Od kiedy mam szybkowar moja rodzina nie czeka już na kolacje godzinami! Te miękkie, posypane serem ziemniaki smakują świetnie, zwłaszcza gdy nasączone w bulionie z kurczaka i przyprawach.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 średnie nieobrane czerwone ziemniaki, pokrojone na ćwiartki
    • 30 g startego sera parmezan
    • 3 łyżeczki czosnku granulowanego
    • 400 ml bulionu z kurczaka
    • 2 łyżki posiekanej świeżej pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Włożyć ziemniaki do szybkowara. Posypać parmezanem i czosnkiem. Dodać bulion i przykryć przykrywką. Umieścić regulator ciśnienia na przykrywce przy ujściu pary. Zwiększyć ciśnienie w szybkowarze w wysokiej temperaturze do maksimum. Zmniejszyć temperaturę do średniej i gotować przez 6 minut. (Regulator ciśnienia powinien utrzymywać w przybliżeniu tę samą pozycję).
    2. Zaraz po ściągnięciu z ognia ostudzić szybkowar (zgodnie z instrukcjami producenta) aż ciśnienie całkowicie spadnie. Posypać pietruszką.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (15)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis