Sałatka z pieczarkami

    Pycha sałatka z ryżem, jajkami, ogórkami konserwowymi, pieczarkami i zielonym koperkiem. Ilości składników można zmienić.

    Agnieszka

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 kg pieczarek, startych na grubych oczkach
    • 4 woreczki ryżu, ugotowanego
    • 1 duży słoik ogórków konserwowych, pokrojonych w kostkę
    • 12-14 jajek, ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę
    • 1 puszka groszku konserwowego
    • dużo zielonego koperku, drobno posiekanego
    • sól, pieprz i majonez do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Starte pieczarki podsmażyć aż woda odparuje. Połączyć wszystkie składniki i przyprawić solą, pieprzem i majonezem do smaku.

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (11)