Zaloguj się Zarejestruj się

Sałatka z pieczarkami

Pycha sałatka z ryżem, jajkami, ogórkami konserwowymi, pieczarkami i zielonym koperkiem. Ilości składników można zmienić.

Agnieszka Dolnośląskie, Polska

Składniki
ilość porcji: 10 

  • 1 kg pieczarek, startych na grubych oczkach
  • 4 woreczki ryżu, ugotowanego
  • 1 duży słoik ogórków konserwowych, pokrojonych w kostkę
  • 12-14 jajek, ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • dużo zielonego koperku, drobno posiekanego
  • sól, pieprz i majonez do smaku

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

  1. Starte pieczarki podsmażyć aż woda odparuje. Połączyć wszystkie składniki i przyprawić solą, pieprzem i majonezem do smaku.

Ryż bez tajemnic

Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie