Rzodkiewka na parze

    Rzodkiewka na parze

    5polubień
    13min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Nawet jeśli nie przepadasz za rzodkiewkami, spróbuj tego przepisu! Ugotowane na parze rzodkiewki są miękkie i słodkie... pycha!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 20 rzodkiewek
    • 2 łyżki wody
    • 50 g masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 13min. 

    1. Poodcinać końcówki rzodkiewek.
    2. Ugotować rzodkiewki na parze w mikrofalówce w szczelnie zamkniętym pojemniku przez 8 minut lub do momentu kiedy będą miękkie. Odcedzić, dodać masło i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis