Bułeczki zapiekane

    Bułeczki zapiekane

    4polubienia
    55min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszne szybkie zapiekanki z bułek, dobra metoda na pozbycie się starego pieczywa, lub ciekawy pomysł na niecodzienną kolacje.

    MyImagination Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 8 bułeczek

    • 300 g mięsa mielonego (lub szynki)
    • 150 g startego sera (lub 8 plastrów)
    • 1 papryka
    • 1 pomidor
    • 1 puszka kukurydzy
    • przyprawy
    • 8 bułek (zwykłe lub kajzerki)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Mięso usmażyć, warzywa umyć i pokroić .
    2. Z bułek pościnać końcówki a środek dobrze ugnieść. Napełnić je mięsem (lub szynką) i warzywami, posypać przyprawami. Na górze posypać serem.
    3. Piec w piekarniku na 180 C około 20 min, aż ser się rozpuści.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis