Zupa diabelska

    Zupa diabelska

    11polubień
    55min.


    Zrobione przez 12 osób

    Pikantna zupa z mięsem mielonym i dużą ilością papryki. Łatwa do przygotowania, smaczna i sycąca. Można ją doprawić według upodobania, na bardziej lub mniej ostro.

    MyImagination Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 cebule
    • 4 łyżki oliwy (lub oleju)
    • 0,5 kg mięsa mielonego
    • 1 łyżeczka przyprawy (kucharek, chili, papryka)
    • 0,5 litra bulionu (może być kostka rosołowa)
    • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    • 2 łyżeczki ketchupu
    • 2 duże pomidory
    • 2 papryki
    • 1 puszka czerwonej fasoli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Cebule kroimy w plastry i smażymy na oliwie, dodajemy mięso mielone i podsmażamy (mieszając by nie było grudek). Przyprawiamy kucharkiem, papryką, pieprzem i chili (ostrość według uznania, ja daje jedną łyżeczkę).
    2. Mięso i cebulę zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat, ketchup i rozdrobnione pomidory (bez skórek) pokrojoną paprykę w paseczki i dusimy aż zgęstnieje.
    3. Na końcu dodajemy fasolę i delikatnie mieszamy (by jej nie pognieść) Przyprawiamy do smaku.
    4. Podawać na gorąco z posypką z tartego sera i pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Amieszka
    autor:
    0

    pycha pycha, pycha wszyscy jedliśmy dokładki, pytania kiedy zupa będzie znowu nie milkną - 01 lis 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis