Zupa diabelska

    (3)
    55 min

    Pikantna zupa z mięsem mielonym i dużą ilością papryki. Łatwa do przygotowania, smaczna i sycąca. Można ją doprawić według upodobania, na bardziej lub mniej ostro.

    MyImagination

    Śląskie, Polska
    Zrobione przez 16 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 cebule
    • 4 łyżki oliwy (lub oleju)
    • 0,5 kg mięsa mielonego
    • 1 łyżeczka przyprawy (kucharek, chili, papryka)
    • 0,5 litra bulionu (może być kostka rosołowa)
    • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    • 2 łyżeczki ketchupu
    • 2 duże pomidory
    • 2 papryki
    • 1 puszka czerwonej fasoli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Cebule kroimy w plastry i smażymy na oliwie, dodajemy mięso mielone i podsmażamy (mieszając by nie było grudek). Przyprawiamy kucharkiem, papryką, pieprzem i chili (ostrość według uznania, ja daje jedną łyżeczkę).
    2. Mięso i cebulę zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat, ketchup i rozdrobnione pomidory (bez skórek) pokrojoną paprykę w paseczki i dusimy aż zgęstnieje.
    3. Na końcu dodajemy fasolę i delikatnie mieszamy (by jej nie pognieść) Przyprawiamy do smaku.
    4. Podawać na gorąco z posypką z tartego sera i pietruszki.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Komentarze po polsku (1)

    Amieszka
    autor:
    0

    pycha pycha, pycha wszyscy jedliśmy dokładki, pytania kiedy zupa będzie znowu nie milkną  -  01 lis 2016

    Zobacz więcej ocen z innych krajów

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)