Gofry z syropem klonowym

    Gofry z syropem klonowym

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Wspaniały przepis na gofry z syropem klonowym. Zmielone migdały i mąka kukurydziana zapewnią gładką masę. Niedawno przygotowałam te gofry dla przyjaciela na urodziny i wszyscy chcieli ode mnie przepis.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 100 g masła o temperaturze pokojowej
    • 6 łyżek syropu klonowego
    • 4 jajka
    • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
    • 150 g mąki
    • 50 g mąki kukurydzianej
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 100 g mielonych migdałów
    • 200 ml śmietany
    • szczypta soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Utrzeć masło na puszystą masę. Dodać syrop klonowy.
    2. Oddzielić żółtka od białek. Wymieszać żółtka z masłem i wanilią do uzyskania piany.
    3. Wymieszać mąkę z mąką kukurydzianą i proszkiem do pieczenia. Następnie wymieszać migdały ze śmietaną. Na koniec wymieszać wszystko z masą z żółtek mikserem na gładką masę.
    4. Ubić białka z solą i delikatnie wmieszać w ciasto.
    5. Piec w nagrzanej i natłuszczonej gofrownicy aż będą złoto-brązowe.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis