Najlepszy chleb z automatu

    Najlepszy chleb z automatu

    27polubień
    50min.


    Zrobione przez 2970 osób

    Ten przepis jest prosty i sprawdzony. Upieczony chleb jest miękki i ma smaczną chrupiącą skórką.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 230 ml (1 szkl.) wody o temperaturze 45ºC
    • 2 łyżki cukru
    • 7 g drożdży do automatu do chleba (tradycyjne aktywne drożdże suszone lub szybkodziałające)
    • 60 ml oleju roślinnego
    • 400 g (3 szkl.) mąki chlebowej
    • 1 łyżeczka soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Umieścić wodę, cukier, i drożdże w garnku w automacie do chleba. Zostawić, aby drożdże się rozpuściły i utworzyły pianę, na około 10 minut. Dodać olej, mąkę i sól. Wybrać program podstawowy lub program do pieczenia chleba białego i wcisnąć przycisk START.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (8)

    ziutula
    autor:
    51

    wczoraj upiekłam wg przepisu chleb i jest rewelacja ! pozdrawiam. - 14 lis 2010

    MarekGutowski
    autor:
    48

    Mocno nieprecyzyjny przepis. "400 g (3 szkl.) mąki chlebowej" Ale jakiej, bo mąka mące nie równa, jest wiele rodzai mąk, z których piecze się chleb. - 31 paź 2013

    autor:
    28

    pierwszy wybrany i na razie najlepszy przepis latwy i szybki, polecam. - 02 cze 2012

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

    Podobne kategorie