Krem maślano-waniliowy

    Krem maślano-waniliowy

    2polubienia
    5min.


    Zrobione przez 5 osób

    Krem ten aromatycznie bucha zapachem i smakiem wanilii. Aby uzyskać najlepszy efekt należy użyć organicznego aromatu waniliowego. Można nim dekorować ciasta, tarty, muffiny i babeczki!

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 60 g masła w temperaturze pokojowej
    • 120 ml mleka
    • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
    • 375 g cukru pudru (można dodać więcej)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Ubić masło przez 2-3 minuty, aż będzie puszyste. Wymieszać mleko z wanilią, dodawać na przemian masło z cukrem pudrem i mieszać mikserem na niskich obrotach aż masa będzie lekka i puszysta. Jeśli jest zbyt wodnista, dodać więcej cukru pudru.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis