Trufle czekoladowe

    Trufle czekoladowe

    5polubień
    20min.


    Zrobione przez 139 osób

    Do tych bardzo prostych trufli czekoladowych możesz dodać swoje ulubione dodatki i zapachy. Możesz uformować z nich kulki, a następnie obtoczyć w cukrze pudrze, kakao, kolorowych cukierkach lub w czymś o czym marzyłaś od dawna!

    Składniki
    ilość porcji: 35 

    • 340 g czekolady słodko-gorzkiej, drobno posiekanej
    • 80 ml (1/3 szkl.) śmietany kremówki
    • 1 łyżeczka zapachu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W rondlu na średnim ogniu połączyć czekoladę i śmietanę. Gotować mieszając, aż czekolada się rozpuści, do uzyskania gładkiej masy. Zdjąć z ognia i wymieszać z zapachami. Wlać do małej miseczki i trzymać w lodówce, aż masa stężeje, ale nie stwardnieje, około 1,5 do 2 godzin. Na koniec obtoczyć w dodatkach.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis