Pstrąg pieczony w folii

    Pstrąg pieczony w folii

    5polubień
    45min.


    Zrobione przez 38 osób

    Bardzo prosty przepis na pstrąga, który można urozmaicić o własne przyprawy i zioła. Pstrąg jest zawinięty w folię i pieczony w piekarniku. Należy uważać podczas rozpakowywania pstrąga z folii - para może oparzyć!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 filety z pstrąga
    • sok z cytryny
    • sól i pieprz do smaku
    • papryka słodka
    • lubczyk
    • czosnek granulowany
    • tymianek
    • zioła prowansalskie

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Opłukać pstrąga w zimnej wodzie i pokropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, czosnkiem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi i zawinąć w folię.
    2. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 30-50 minut (zależy od wielkości filetów).

    Lubczyk...

    Zamiast lubczyka można użyć świeżą natkę pietruszki, koperek lub bazylię.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis