Pstrąg pieczony w folii
1 / 1 Zdjęcie:  Cat Lady Cyndi (cyndi gephart)
Następne

Pstrąg pieczony w folii

Bardzo prosty przepis na pstrąga, który można urozmaicić o własne przyprawy i zioła. Pstrąg jest zawinięty w folię i pieczony w piekarniku. Należy uważać podczas rozpakowywania pstrąga z folii - para może oparzyć!

Brigitte

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 4 filety z pstrąga
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka słodka
  • lubczyk
  • czosnek granulowany
  • tymianek
  • zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

  1. Opłukać pstrąga w zimnej wodzie i pokropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, czosnkiem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi i zawinąć w folię.
  2. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 30-50 minut (zależy od wielkości filetów).

Lubczyk...

Zamiast lubczyka można użyć świeżą natkę pietruszki, koperek lub bazylię.

Zobacz także

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie