Pstrąg pieczony w folii

    Bardzo prosty przepis na pstrąga, który można urozmaicić o własne przyprawy i zioła. Pstrąg jest zawinięty w folię i pieczony w piekarniku. Należy uważać podczas rozpakowywania pstrąga z folii - para może oparzyć!


    Zrobione przez 40 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 filety z pstrąga
    • sok z cytryny
    • sól i pieprz do smaku
    • papryka słodka
    • lubczyk
    • czosnek granulowany
    • tymianek
    • zioła prowansalskie

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Opłukać pstrąga w zimnej wodzie i pokropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, czosnkiem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi i zawinąć w folię.
    2. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 30-50 minut (zależy od wielkości filetów).

    Lubczyk...

    Zamiast lubczyka można użyć świeżą natkę pietruszki, koperek lub bazylię.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)