Ice tea po tajsku

    Ice tea po tajsku

    1polubienie
    11min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Tę klasyczną herbatę mrożoną rodem z Tajlandii łatwo się przygotowuje samemu w domu. Nie ma nic lepszego na upalne dni! Doskonała jako dodatek na imprezę w stylu orientalnym.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 2 łyżki mocnej czarnej herbaty w proszku (lub liściastej)
    • 350 ml wody
    • 50 ml słodzonego mleka skondensowanego (mniej lub więcej do smaku)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 1min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 11min. 

    1. W garnku zagotować wodę. Dodać herbatę, przykryć pokrywką i odstawić na 10 minut, aby się zaparzyła.
    2. Przecedzić przez filtr do kawy. Podawać z lodem i skondensowanym mlekiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis