Poncz z herbatą i czerwonym winem

    Poncz z herbatą i czerwonym winem

    1polubienie
    6min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Ten cudowny poncz nie mógłby być prostszy. Cukru trzeba dodać do smaku. Goście docenią, że podajesz coś innego niż zwykle, a ten poncz można nawet przelać do termosu - na chłodne wieczory jesienne i zimowe. Dobrym dodatkiem jest też laska cynamonu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 ml świeżo zaparzonej mocnej, czarnej herbaty
    • 500 ml czerwonego wina
    • 75-125 g cukru
    • sok z 1 cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 3min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  Gotowe w: 6min. 

    1. Wymieszać wszystkie składniki i podgrzać, ale nie zagotować.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis