Poncz z herbatą i czerwonym winem

    (3)

    Ten cudowny poncz nie mógłby być prostszy. Cukru trzeba dodać do smaku. Goście docenią, że podajesz coś innego niż zwykle, a ten poncz można nawet przelać do termosu - na chłodne wieczory jesienne i zimowe. Dobrym dodatkiem jest też laska cynamonu.


    Zrobione przez 4 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 ml świeżo zaparzonej mocnej, czarnej herbaty
    • 500 ml czerwonego wina
    • 75-125 g cukru
    • sok z 1 cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 3min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  Gotowe w: 6min. 

    1. Wymieszać wszystkie składniki i podgrzać, ale nie zagotować.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)