Zupa kukurydziana z mielonym mięsem

    Zupa kukurydziana z mielonym mięsem

    9polubień
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ekspresowa i łatwa zupa, która jest niezwykle sycąca - świetna na obiad w ciągu tygodnia. Zwykle ma się domu wszystkie składniki. Podawać ze świeżym pieczywem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 3 duże cebule, grubo posiekane
    • 250 g mielonej wołowiny
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 500 ml soku pomidorowego
    • 500 ml wody
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
    • papryka w proszku do smaku
    • szczypta pieprzu cayenne
    • 1 łyżka vegety
    • 1 duża puszka kukurydzy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę wraz z mięsem. Posypać mąką.
    2. Wlać sok pomidorowy i 500 ml wody. Doprawić solą, pieprzem, papryką, pieprzem cayenne i vegetą. Dodać kukurydzę i pozostawić, żeby się gotowała gwałtownie, aż smaki się połączą i zupa osiągnie pożądaną konsystencję.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis