Straszne pająki z krakersów

    Straszne pająki z krakersów

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 5 osób

    Te urocze pająki to szybka i prosta przekąska na dziecięce urodziny, czy inne imprezy, np. na Halloween. Co najlepsze: dzieciaki będą się nimi zajadać, a nie są napakowane cukrem!

    Składniki
    ilość porcji: 15 

    • 1 opakowanie okrągłych krakersów
    • 1/2 opakowania serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 1/2 opakowania słonych paluszków
    • czarne oliwki pokrojone w plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Posmarować krakersy serkiem śmietankowym. Paluszki połamać na małe kawałki i ułożyć wokół na krakersach - jako nóżki. Przykryć drugim krakersem.
    2. Krążki z oliwek układać na wierzchnich krakersach - jako oczy.
    3. Wersja ze strasznymi oczami: trochę serka śmietankowego przełożyć do foliowego woreczka, odciąć koniuszek rogu woreczka i wyciskać po odrobinie serka na krakersy, w miejsce oczu. Następnie na ser kłaść plasterki oliwek. W ten sposób oliwki pozostaną na miejscu, a białka oczu będą zrobione z serka!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis