Makaron ze szpinakiem

    Makaron ze szpinakiem

    6polubień
    17min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo proste danie makaronowe z serowym sosem, które mój syn uwielbia (ja z resztą też!). Te kilka niezbędnych składników zazwyczaj ma się w domu, więc to danie jest doskonałe na obiad na ostatnią chwilę.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 250 g makaronu (dowolnego)
    • 450 g mrożonego szpinaku, zmiksowanego na puree
    • 200 g łagodnego sera
    • sól
    • pieprz (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 17min. 

    1. W garnku zagotować osoloną wodę i ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
    2. Podgrzać szpinak w garnku i zanim zacznie się gotować, delikatnie wmieszać ser, aby się całkowicie rozpuścił. Chwilę gotować, a następnie doprawić solą i pieprzem.
    3. Wymieszać makaron z sosem szpinakowym i podawać.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis