Szpinak z papryką saute

    Szpinak z papryką saute

    18polubień
    15min.


    Zrobione przez 5 osób

    Ekspresowa i łatwa przystawka, którą można przygotować o dowolnej porze roku. Szpinak podsmaża się lekko z czerwoną papryką, czerwoną cebulą i z czosnkiem. Proste i pyszne!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 duża czerwona papryka, grubo pokrojona
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 mała czerwona cebula, drobno posiekana
    • 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
    • 250 g świeżego szpinaku
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/4 łyżeczki pieprzu
    • 1 szczypta cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W dużej, teflonowej patelni rozgrzać oliwę i podsmażać na niej przez minutę czerwoną paprykę. Dodać cebulę i czosnek i smażyć, aż zmiękną, około 1-2 minuty.
    2. Dodać szpinak, sól, pieprz i cukier, i smażyć jeszcze przez 1-2 minuty, aż szpinak zmięknie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Bardzo to jest dobre! - 22 mar 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis