Smażone kotlety jagnięce

    (55)

    Te delikatnie przyprawione kotlety jagnięce są gwarantowanym sukcesem na każdym świątecznym stole. Smacznego!


    Zrobione przez 60 osób

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 łopatki jagnięce po 250 g
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 120 ml (1/2 szkl.) ciepłej wody
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 1 łyżeczka cebuli granulowanej
    • 1/2 łyżeczki suchego oregano
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 1/8 łyżeczki pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. W dużej patelni na oleju podsmażyć z obu stron łopatki, aby zbrązowiały. Dodać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30-35 min lub aż kotlety zaczną puszczać przezroczyste soki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (55)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis