Smażone kotlety jagnięce

    Smażone kotlety jagnięce

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 60 osób

    Te delikatnie przyprawione kotlety jagnięce są gwarantowanym sukcesem na każdym świątecznym stole. Smacznego!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 łopatki jagnięce po 250 g
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 120 ml (1/2 szkl.) ciepłej wody
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 1 łyżeczka cebuli granulowanej
    • 1/2 łyżeczki suchego oregano
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 1/8 łyżeczki pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. W dużej patelni na oleju podsmażyć z obu stron łopatki, aby zbrązowiały. Dodać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30-35 min lub aż kotlety zaczną puszczać przezroczyste soki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis