Zaloguj się Zarejestruj się

Smażone kotlety jagnięce

1polubienie
45min.


Zrobione przez 55 osób

Te delikatnie przyprawione kotlety jagnięce są gwarantowanym sukcesem na każdym świątecznym stole. Smacznego!

Alpha Wilson

Składniki
ilość porcji: 2 

  • 2 łopatki jagnięce po 250 g
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 120 ml (1/2 szkl.) ciepłej wody
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cebuli granulowanej
  • 1/2 łyżeczki suchego oregano
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

  1. W dużej patelni na oleju podsmażyć z obu stron łopatki, aby zbrązowiały. Dodać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30-35 min lub aż kotlety zaczną puszczać przezroczyste soki.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie