Smażone kotlety jagnięce

Te delikatnie przyprawione kotlety jagnięce są gwarantowanym sukcesem na każdym świątecznym stole. Smacznego!

Alpha Wilson

Składniki

ilość porcji: 2 

  • 2 łopatki jagnięce po 250 g
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 120 ml (1/2 szkl.) ciepłej wody
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cebuli granulowanej
  • 1/2 łyżeczki suchego oregano
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

  1. W dużej patelni na oleju podsmażyć z obu stron łopatki, aby zbrązowiały. Dodać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30-35 min lub aż kotlety zaczną puszczać przezroczyste soki.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie