Czekoladowy potrząsaniec

    Czekoladowy potrząsaniec

    3polubienia
    1godz.5min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To ciasto jest niesamowicie proste. Wszystkie składniki umieszcza się w pojemniku z przykrywką, potrząsa przez trzy minuty, a potem przelewa do blachy i piecze.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 300 g mąki pszennej
    • 200 g cukru
    • 150 g posiekanych orzechów
    • 80 g starej ciemnej czekolady
    • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 100 g stopionej margaryny lub masła
    • 1 duży kubek zimnej kawy
    • 4 jajka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
    2. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku z przykrywką. Potrząsać nim przez 3 minuty. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis