Odrąbane paluchy

    Odrąbane paluchy

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Śmieszna przekąska na Halloween, albo na imprezy. Parówki obkrawa się tak, żeby wyglądały jak odrąbane palce, a potem strategicznie umieszcza się migdały w miejsce paznokci i keczup jako krew.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 10 parówek
    • 20 płatków migdałów
    • keczup

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Podgrzać parówki w mikrofalówce w gorącej wodzie i przekroić na pół. Zaokrąglone końcówki odciąć pod kątem. Ułożyć w tym miejscu migdały, które będą imitować paznokcie.
    2. Zrobić na parówkach małe nacięcia imitujące stawy palców.
    3. Ułożyć 5 parówek na talerzu tak, aby przypominały rękę, a końcówki polać keczupem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis