Jajecznica z czerwoną papryką

    Jajecznica z czerwoną papryką

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Uwielbiam jajka w każdej formie. Często smażę tę jajecznicę, bo ma taki piękny kolor. Podawać ze świeżym chlebem - i wspaniały początek dnia gwarantowany! Można dodać posiekanych, świeżych ziół lub startego żółtego sera, żeby dodać więcej smaku.

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 9 jajek
    • trochę mleka
    • sól i pieprz do smaku
    • 30 g masła
    • 1 czerwona papryka, pokrojona w drobną kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Roztrzepać jajka w małej misce wraz z solą, pieprzem i odrobiną mleka, aby się spieniły.
    2. W patelni, na średnim ogniu stopić masło i, mieszając, smażyć na nim paprykę przez kilak minut, aż zmięknie.
    3. Wlać jajka i wymieszać wszystko. Zmniejszyć ogień i smażyć dalej, cały czas mieszając, aż jajka się zetną, ale będą lekkie i puszyste. Nie przypiec. Doprawić solą i pieprzem i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis