Jajecznica z kozim serem

    Jajecznica z kozim serem

    Zapisz do ulubionych
    22min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Jak tylko przygotowuję mojej rodzinie wyjątkowe śniadanie na niedzielny poranek, mój wybór zawsze pada na tę kremową jajecznicę z kozim serem. Jajka smaży się na bardzo małym ogniu, najlepiej w żeliwnej patelni.

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 60 g masła
    • 8 jajek
    • 60-80 g miękkiego sera koziego
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 22min. 

    1. W żeliwnej patelni, na małym ogniu roztopić masło. W miseczce roztrzepać jajka i wlać na patelnię. Smażyć powoli, mieszając, aż będą miały kremową konsystencję - zajmuje to około 15 minut.
    2. Na chwilę przed końcem czasu smażenia wmieszać ser kozi i mieszać jeszcze przez 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis