Grzyby marynowane
1 / 1 Zdjęcie:  ritaturner
Następne

Grzyby marynowane

Kiedy mieszkałam w Pensylwanii przyzwyczaiłam się, że grzyby stosuje się do przygotowywania posiłków na porządku dziennym. Polecam moje grzybki marynowane! Smacznego!

Linda Keiper-Quinn

Składniki

ilość porcji: 10 

  • 120 ml czerwonego octu winnego
  • 120 ml wody
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku, wyciśniętego
  • 450 g świeżych grzybów, pokrojonych na ćwiartki

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

  1. W patelni na średnim ogniu połączyć ocet, wodę, liście laurowe, cukier, sól i czosnek. Dodać grzyby. Doprowadzić mieszankę do wrzenia i gotować przez 2 minuty. Lekko ostudzić. Przełożyć do miski, przykryć i zostawić w lodówce na 8 godzin lub na noc. Przed podaniem wyjąć liście laurowe.

Zobacz także

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie