Zaloguj się Zarejestruj się

Grzyby marynowane

Kiedy mieszkałam w Pensylwanii przyzwyczaiłam się, że grzyby stosuje się do przygotowywania posiłków na porządku dziennym. Polecam moje grzybki marynowane! Smacznego!

Linda Keiper-Quinn

Składniki
ilość porcji: 10 

  • 120 ml czerwonego octu winnego
  • 120 ml wody
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku, wyciśniętego
  • 450 g świeżych grzybów, pokrojonych na ćwiartki

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

  1. W patelni na średnim ogniu połączyć ocet, wodę, liście laurowe, cukier, sól i czosnek. Dodać grzyby. Doprowadzić mieszankę do wrzenia i gotować przez 2 minuty. Lekko ostudzić. Przełożyć do miski, przykryć i zostawić w lodówce na 8 godzin lub na noc. Przed podaniem wyjąć liście laurowe.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie