Grzyby marynowane

    Grzyby marynowane

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 13 osób

    Kiedy mieszkałam w Pensylwanii przyzwyczaiłam się, że grzyby stosuje się do przygotowywania posiłków na porządku dziennym. Polecam moje grzybki marynowane! Smacznego!

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 120 ml czerwonego octu winnego
    • 120 ml wody
    • 2 liście laurowe
    • 2 łyżki cukru
    • 1,5 łyżeczki soli
    • 1 ząbek czosnku, wyciśniętego
    • 450 g świeżych grzybów, pokrojonych na ćwiartki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W patelni na średnim ogniu połączyć ocet, wodę, liście laurowe, cukier, sól i czosnek. Dodać grzyby. Doprowadzić mieszankę do wrzenia i gotować przez 2 minuty. Lekko ostudzić. Przełożyć do miski, przykryć i zostawić w lodówce na 8 godzin lub na noc. Przed podaniem wyjąć liście laurowe.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis