Kiedy mieszkałam w Pensylwanii przyzwyczaiłam się, że grzyby stosuje się do przygotowywania posiłków na porządku dziennym. Polecam moje grzybki marynowane! Smacznego!
L
Linda Keiper-Quinn
Zrobione przez 14 osób
Składniki
ilość porcji: 10
120 ml czerwonego octu winnego
120 ml wody
2 liście laurowe
2 łyżki cukru
1,5 łyżeczki soli
1 ząbek czosnku, wyciśniętego
450 g świeżych grzybów, pokrojonych na ćwiartki
Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
W patelni na średnim ogniu połączyć ocet, wodę, liście laurowe, cukier, sól i czosnek. Dodać grzyby. Doprowadzić mieszankę do wrzenia i gotować przez 2 minuty. Lekko ostudzić. Przełożyć do miski, przykryć i zostawić w lodówce na 8 godzin lub na noc. Przed podaniem wyjąć liście laurowe.