Jajka po rosyjsku

    Jajka po rosyjsku

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 8 osób

    Ostatnio przygotowałam te jajka na imprezę i były naprawdę pyszne. Nie mam woreczka dekoratorskiego, ani cierpliwości do takich rzeczy, ale dekorowanie tych jajek udało mi się przy pomocy zwykłego woreczka. Nie wyglądało to aż tak profesjonalnie, ale w końcu nie jestem szefem kuchni!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 jajka na twardo
    • 1 łyżki majonezu
    • 1 łyżeczka mocnej musztardy
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
    • szczypta cukru
    • 1 łyżeczka drobno posiekanego szczypiorku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Jajka obrać i przekroić na połówki. Ostrożnie wyjąć żółtka i przecisnąć przez sito. Wymieszać z majonezem i musztardą. Wmieszać szczypiorek, doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
    2. Nadzienie przełożyć do woreczka, odciąć róg i wyciskać wprost do zagłębień w białkach. Posypać szczypiorkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis