Pieczone kasztany jadalne

    (11)
    20 min

    Pieczone kasztany są cudowną przekąską do chrupania w zimowe dni. Szybko i łatwo się je przygotowuje - a smakują fantastycznie!


    Zrobione przez 271 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg kasztanów jadalnych (w całości)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
    2. Na wierzchu każdego kasztana naciąć X i ułożyć je na dużej blasze do pieczenia.
    3. Piec przez 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku, aż otworzą się w miejscu nacięcia, i skórka lekko się wygnie. Obierać i zjadać gorące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (11)

    Komentarze po polsku (1)

    Bartosz24
    autor:
    9

    uwielbiam gotowac. uwielbiam kasztany jadalne. A chyba jeszcze bardziej polubilem krem kasztanowy. Mozna z niego upiec ciasto kasztanowe z czekolada gorzka bez uzycia mąki. Ekstra.  -  16 lis 2016

    Zobacz więcej ocen z innych krajów

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis