Kanapka z pieczenią i rukolą

    Kanapka z pieczenią i rukolą

    Zapisz do ulubionych
    5min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pozostała Ci pieczeń z niedzielnego obiadu? Zrób sobie tę boską kanapkę! Często robię te kanapki gdy mam w domu ciabattę, która już jest niezbyt świeża. Podpiekam ją lub tostuję i smakuje wyśmienicie. Cebulę można opuścić, jeśli się jej nie lubi. W wersji bardzo sycącej należy dodać jeszcze po plasterku wołowiny.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 mała ciabatta, przecięta wzdłuż
    • 1-2 łyżeczki sosu chrzanowego
    • 2 plastry pieczeni wołowej
    • czerwona cebula pokrojona w krążki (opcjonalnie)
    • mała garść rukoli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Połówki ciabatty posmarować sosem chrzanowym. Na obydwu połówkach ułożyć wołowinę, cebulę i rukolę. Złożyć połówki razem i docisnąć.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis